Publicitat

Després de tres anys aquest matí ha reobert la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta a tots els usuaris, un cop corregides les deficiències que van obligar a tancar-la el desembre de 2019. Els treballs per millorar l’equipament encara no han finalitzat, però són compatibles amb la reobertura. El seu horari serà de 9.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres i de 9.30 a 13.30 hores els dissabtes.

La reobertura s’ha fet en un 80% de l’espai, ja que encara no inclou la sala infantil, que entrarà en funcionament una vegada finalitzin les tasques d’adequació i sistema d’evacuació en cas d’emergència (no hi ha de moment un termini de temps per finalitzar-les, ja que encara s’ha de fer la licitació de les obres). Mentrestant, aquest servei es continuarà oferint de forma provisional a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme.

Tornar a obrir-la ha estat possible a nivell tècnic gràcies a la instal·lació d’una nova caldera i aparell de climatització, augment d’endolls i il·luminació, millores d’accessibilitat amb l’adaptació d’un ascensor i millores decoratives. També s’ha ampliat el fons bibliogràfic amb fons propis i Next Generation, i s’ha creat un nou espai per al fons local decorat amb un mural de l’artista conegut com Spogo.

Com a novetat s’ha afegit un nou servei d’autopréstec que permet als usuaris gestionar el préstec a través de màquines específiques.

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha afirmat que la reobertura era un objectiu d’aquest mandat i ha afegit que la regidoria continuarà treballant «per assegurar la màxima qualitat en tota la xarxa municipal de biblioteques» i garantir que una situació com la que ha obligat al tancament de la biblioteca durant tres anys «no torni a passar».

La plataforma Can Casacuberta Oberta ha celebrat la reobertura parcial de la biblioteca amb una concentració i ha reivindicat la victòria popular gràcies a la feina de veïnes, famílies, AFAs i entitats.

La portaveu de Can Casacuberta Oberta, Núria Sabaté, ha anunciat que la plataforma iniciarà aquesta setmana un procés participatiu per «millorar entre totes els equipaments públics i culturals de la ciutat», amb l’objectiu principal que «totes les biblioteques de Badalona siguin biblioteques del segle XXI».

La plataforma ha preparat un contacontes infantil per reclamar l’obertura de la zona infantil, ja que «els infants han estat lluitant des del primer dia perquè reobri la biblioteca»

Article deRedacció

Connectant Badalona