El proper dilluns 13 de febrer la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta torna a obrir les portes al públic després de corregir les mancances que impedien el seu funcionament.

Després d’una llarga espera, la Biblioteca Can Casacuberta, situada al carrer de Mossèn Anton Romeu, 48 del barri Centre, reobre les seves portes al públic després de portar a terme una sèrie de millores que van des de la instal·lació d’una nova caldera i aparell de climatització, a l’augment dels endolls i la il·luminació, i fins a la millora de l’accessibilitat amb un nou ascensor. A més, s’han fet millores decoratives, s’ha ampliat el fons bibliogràfic i s’ha creat un nou espai destacat per al fons local.

A partir d’ara, la biblioteca oferirà el servei d’autoprèstec, una eina moderna que permet als usuaris fer la gestió del prèstec de llibres de forma autònoma a través de màquines específiques.

No obstant això, encara hi ha treballs pendents com la reparació de la coberta, la renovació del mobiliari i la adequació de la sala infantil, que no estarà en funcionament fins que s’hagin completat les tasques necessàries per assegurar la seguretat.

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha destacat la importància de la reobertura de la biblioteca per a la «cohesió social de la ciutat». No obstant això, ha afegit que la manca de manteniment dels equipaments fa que la biblioteca no «estigui en un estat òptim» i que la regidoria «continuarà treballant per assegurar la màxima qualitat en tota la xarxa municipal de biblioteques».

Des de l’obertura, la biblioteca obrirà de 9.30 a 20.30 hores de dilluns a divendres i de 9.30 a 13.30 hores els dissabtes. El servei d’activitats infantils seguirà sent prestat de forma provisional a la Sala Josep Uclés del Centre Cultural el Carme.