Una aplicació permetia aquest Nadal buscar Tions per la ciutat. Poc més d’un centenar de persones la van descarregar.

El registre de factures públic de la ciutat de Badalona permet conèixer quant han costat alguns dels «regals» de Nadal que l’Ajuntament de la ciutat ha fet a la ciutadania durant les darreres Festes.

El 22 de desembre, el consistori anunciava l’inici d’una experiència interactiva que permetia localitzar Tions per diversos punts de la ciutat fent servir el mòbil. El joc Caçadors Tions Badalona (que ja existia a Barcelona) es podia descarregar mitjançant una aplicació oberta fins al dia 4 de gener, ja que s’anunciava un sorteig de regals per al dia 5 entre els millors participants (no hem localitzat cap rastre d’aquesta acció).

Segons l’Ajuntament, l’activitat Caçadors Tions Badalona estava impulsada pel Departament de Comerç amb l’objectiu de «promoure i dinamitzar el comerç de la ciutat mitjançant una proposta que uneix l’ús de les noves tecnologies i la preservació d’una de les principals tradicions nadalenques de la cultura catalana».

Gairebé 100 euros per jugador

Segons es pot comprovar al catàleg de Play Store, poc més d’un centenar de persones es van descarregar l’aplicació per participar-hi, però el registre de factures constata que aquesta va costar més de 25.000 euros, ja que dues factures per un import de 12.584 euros són en concepte de «Producción Universo Caçadors de Tions Badalona» (una inversió de gairebé 100 euros per jugador).

El mateix registre de factures permet conèixer el cost dels Tions gegants que es van deixar veure a diferents punts de la ciutat i que van suposar una despesa de 16.335 euros (idea i disseny, segons indica el concepte).