Una canonada de 250 metres permetrà la recirculació tota l’aigua d’aquest tram del canal fins que es connecti amb la dàrsena principal del Port de Badalona

L’alcalde de Badalona i president de Marina de Badalona SA, Rubén Guijarro, ha realitzat una visita a les obres de construcció dels primers 250 metres del canal del Gorg així com a les obres de la plataforma temporal per al desviament del ferrocarril. Guijarro ha estat acompanyat per altres membres del govern local i personal tècnic a càrrec de les obres.

Durant la visita, l’equip ha pogut veure com es retiren i draguen més de 26.000 metres cúbics de sorra. Aquesta sorra ha estat separada de terres que s’utilitzen per a la construcció del canal i també per a reposar la cota del terreny on es construirà el viaducte definitiu per al ferrocarril.

A més, les obres han revelat restes de sorra barrejada amb aigua afectada per hidrocarburs i altres elements. Per aquesta raó, es duu a terme un tractament adequat per garantir la compatibilitat amb un ús urbà i complir tots els criteris mediambientals. L’alcalde ha destacat l’avanç en la implementació de la canonada de 250 metres que permetrà la recirculació de l’aigua, renovant-la de manera controlada fins que, una vegada construït el viaducte, es connecti el canal amb la dàrsena principal.

Després de la visita, l’alcalde ha expressat la seva satisfacció per l’avanç de les obres i ha afirmat que «s’estan complint els darrers terminis i les obres van a bon ritme». Així mateix, ha destacat que el projecte representa un «gran impuls urbanístic per a la ciutat». Aquest requereix una inversió pública de més de 12 milions d’euros, amb 8,5 milions a càrrec de Marina de Badalona i 3,8 milions a càrrec de l’Ajuntament.