· Accedia a l’interior de pàrquings comunitaris, aprofitant l’entrada o sortida d’algun vehicle o picant a l’intèrfon de la porteria i un cop a dins, es dirigia a les portes dels trasters i comprovava si estaven obertes i en cas negatiu les forçava i hi accedia

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Martí van detenir el passat 25 de gener a Badalona un lladre multireincident, de 22 anys, com a presumpte autor de 50 robatoris amb força en diferents trasters de la localitat de Barcelona, principalment als districtes de Sant Martí, Horta i Sant Andreu, i de l’àrea metropolitana. A aquesta mateixa persona també se li imputa l’autoria d’un robatori amb força a una notaria, un robatori amb força a interior de vehicle a un pàrquing comunitari, un delicte de danys i un delicte d’estafa bancària lleu.

A finals de l’any 2022 i principis d’aquest 2023 es van produir diverses denuncies de robatoris amb força a trasters de diversos districtes de Barcelona, coincidint amb les èpoques nadalenques on els usuaris d’aquests espais aprofiten per guardar el regals. Per aquesta raó les Unitats d’Investigació d’Horta, Sant Andreu i Sant Martí van engegar una investigació conjunta que va culminar el passat dimecres amb la detenció a Badalona d’un home després d’haver accedit a l’interior d’un pàrquing comunitari d’aquesta localitat emprant una cisalla amb la intenció de cometre la seva acció delictiva. Es dona la circumstància que l’home acabava de sortir del jutjat després d’haver estat detingut i posat a disposició judicial per uns fets similars.

El detingut acumula múltiples antecedents policials per delictes contra el patrimoni, especialment en els robatoris amb força a trasters de pàrquings comunitaris de Barcelona. La seva sistemàtica d’actuació consistia en accedir a l’interior dels pàrquings comunitaris, aprofitant l’entrada o sortida d’algun vehicle o picant a l’intèrfon de la porteria fins que algun veí li obria la porta. Un cop a dins, l’autor es dirigia a les portes dels trasters i primer comprovava si estaven obertes i en cas negatiu (com és la majoria de casos) les forçava i accedia al seu interior. A continuació comprovava quins objectes eren del seu interès i se’ls emportava. Posteriorment venia els objectes sostrets a diferents receptadors.

El detingut va passar a disposició judicial el divendres 27 de gener davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Badalona que en va decretar el seu ingrés a presó.

Consells de seguretat per evitar ser víctima de robatori als trasters

Des del cos de Mossos d’Esquadra es vol insistir en la importància de la prevenció per evitar ser víctima d’aquest tipus de delicte posant èmfasi en aquests consells de seguretat: 

  1. -No guardeu objectes de valor dins del traster, no és una caixa forta.
  2. -Si guardeu bicicletes cal lligar-les entre elles o ancorar-les en un punt fix.
  3. -Pel que fa a les portes es recomana que preferiblement sigui de seguretat o reforçada, amb doble pany, també caldria posar una barra protectora antipalanca.
  4. -Si teniu porta d’accés al pàrquing assegureu-vos que en sortir quedi tancada per evitar l’accés de qualsevol persona aliena a la comunitat.
  5. -La instal·lació d’un sistema d’alarma amb càmeres de seguretat pot ser una bona mesura dissuasiva.
  6. -Si sentiu un soroll estrany o advertiu la presència de persones amb actitud sospitosa a les rodalies del vostre domicili no dubteu a trucar al 112.
  7. -Si observeu portes o finestres forçades o indicis que s’hagi pogut produir un robatori, no toqueu res i aviseu a la policia.