Aïda Llauradó, Roberto Sotomayor, Juan Ignacio Segura i Francesc Perendreu van parlar de la perillositat de les cases d’apostes i el joc a la nostra ciutat a un acte organitzat per Badalona En Comú Podem

Sota la premisa que «les cases d’apostes són un perill real als barris populars i que la seva presència fa augmentar l’addicció al joc del veïnat», Badalona En Comú Podem va organitzar la conferència “Que no juguin amb tu” amb la presència d’Aïda Llauradó -candidata a l’alcaldia de Badalona-, Roberto Sotomayor -especialista en cases d’apostes i candidat de Podemos a l’alcaldia de Madrid-, Francesc Perendreu -president d’ACENCAS-, i Juan Ignacio Segura, portaveu d’STOP Bingo Llefià.

La ubicació per la realització de la conferència no és casual. Fa uns mesos es va iniciar al barri de Llefià un moviment ciutadà contra l’obertura d’un Bingo al c/Alfons XIII, 265. L’Ajuntament, conjuntament amb la Plataforma, va impulsar una nova ordenança per impedir la casa d’apostes a Llefià i, a partir d’ara, qualsevol casa d’apostes a la major part de la ciutat.

A la conferència es va exposar que les cases d’apostes «augmenten els problemes econòmics i de salut mental relacionats amb el joc». Els ponents van coincidir en la importància de realitzar més campanyes de sensibilització, així com formació específica a les escoles per acabar amb la «xacra de les cases d’apostes».

Roberto Sotomayor va explicar la campanya “Que no juguin amb tu” que té per objectiu “poner de manifiesto unos datos que tienen que ver con las adicciones sin sustancia y, en especial, con el juego, que está machacando sobre todo al colectivo juvenil de todo el país.” La líder dels comuns a la ciutat, Aïda Llauradó, va manifestar que “davant la pandèmia, l’aïllament social, o problemes de salut mental entre altres, hi ha població que es pot trobar en una situació de vulnerabilitat i caure en una addicció”. En aquesta línia la regidora es va comprometre a tirar endavant als centres educatius de Badalona tallers de prevenció contra les addiccions. “Perquè totes les administracions i des del tots els sectors ens hem de comprometre en aquesta lluita!” va manifestar Llauradó.

🔘 Amb informació i imatges de Badalona En Comú Podem