Amb motiu del Dia de la Memòria de les víctimes de l’Holocaust, Alex Montornès -primer tinent d’alcalde i president del grup municipal d’Esquerra- ha publicat a les seves xarxes socials que des del govern es treballa conjuntament amb el Memorial Democràtic per recordar a les víctimes de Badalona amb llambordes Stolpersteine.

Llambordes Stolpersteine
Llambordes Stolpersteine

Les Stolpersteine són petites plaques de bronze que es col·loquen a la vorera amb el nom de les persones que van ser perseguides pel règim nazi durant la Segona Guerra Mundial. Cada plaça té gravat el nom de la persona, la seva data de naixement i, en alguns casos, la data de la seva deportació o mort. Les Stolpersteine són un recordatori dels milions de víctimes de l’Holocaust i una forma de commemorar la memòria d’aquelles persones que van ser perdudes. Són un projecte de l’artista Gunter Demnig i s’han instal·lat en moltes ciutats d’Europa.

Com podem llegir al blog de Montornès (https://republicabdn.cat/2020/01/28/dignificacio-memoria-badalonins-victimes-de-lholocaust/) a Badalona serian quinze les víctimes de l’Holocaust (tots homes, ja que els nazis no guardaven registres de les dones deportades, segons especifica l’entrada del blog).