Un sergent dels Mossos fora de servei va detectar els lladres, sis en total, que circulaven per la carretera i els va seguir discretament fins a Badalona

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Badalona – Sant Adrià de Besòs van detenir, el 10 de gener, sis homes amb edats compreses entre els 23 i els 38 anys com a presumptes autors dels delictes de furt a interior de vehicle, danys, furt d’ús de vehicle, robatori amb força a interior de vehicle, conducció temerària i atemptat contra els agents de l’autoritat i lesions.

Els fets van succeir el passat 10 de gener quan un sergent del cos de Mossos d’Esquadra fora de servei va detectar, a la carretera B-10 al seu pas pel Prat de Llobregat, un turisme i una furgoneta que circulaven amb les plaques de matrícula tapades. A més, els ocupants portaven la cara amagada amb passamuntanyes.

El sergent va iniciar un seguiment discret dels vehicles al mateix temps que informava a la sala regional de comandament dels Mossos d’Esquadra de tots els moviments, fins que van arribar a Badalona i van accedir al pàrquing d’una nau del municipi.

Diversos patrulles dels Mossos de les comissaries de Badalona i de Sant Adrià de Besòs van arribar al lloc i es van posicionar a l’exterior de la nau mentre controlaven totes les sortides possibles. Acte seguit, un vehicle amb tres ocupants a l’interior va irrompre a gran velocitat i va impactar en diverses ocasions contra els cotxes policials que hi havia col·locats estratègicament a l’exterior, amb la intenció d’escapar i atropellar els policies.

Fruit d’aquests impactes el vehicle es va avariar i els tres ocupants en van sortir i van intentar fugir però van poder ser interceptats i detinguts. Al mateix temps, altres agents van entrar a la nau on van localitzar i detenir tres persones més que es trobaven amagades.

Una primera inspecció de la nau va permetre descobrir que hi havia una gran quantitat d’objectes, entre els quals televisors, caixes de material esportiu i caixes amb material per a instal·lacions de plaques fotovoltaiques, a banda d’una furgoneta que també havia estat sostreta, dies abans, a Vilassar de Dalt.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona es va fer càrrec de les indagacions i van poder determinar que els objectes procedien de tres robatoris i furts a camions que van tenir lloc els dies 7 i 10 de gener a Cardedeu, Gavà i Llinars del Vallès, quan estaven estacionats en àrees de servei i descans en vies ràpides. Precisament el robatori a Gavà va tenir lloc 15 minuts abans que el sergent fora de servei detectés els vehicles al Prat de Llobregat, fet que deixa palès que els detinguts acabaven de cometre el robatori.

Després de passar a disposició judicial el passat 12 de gener davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Badalona, el Jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als sis detinguts.