A l’hospital es van consumir l’any passat 220.000 ampolles de plàstic i la mesura vol reduir el consum d’aigua embotellada i els residus que comporta

L’Hospital Germans Trias ha estrenat una mesura rellevant per minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat. Concretament, ho fa amb la voluntat de reduir l’ús d’ampolles de plàstic que el conjunt de professionals del centre –més de 4.000- consumeixen diàriament a les cafeteries reservades per a personal.

Així, des de la Unitat d’Hoteleria de l’Hospital, des de dilluns es reparteix gratuïtament una ampolla corporativa reutilitzable a cada professional, que pot reomplir en alguna de les cinc fonts d’aigua d’ús lliure que s’han instal·lat a tal efecte a les cafeteries de personal. Per elles raja aigua filtrada lliure d’olors i impureses, que conserva els seus minerals naturals.

De fet, des de dilluns ja no es venen ampolles d’aigua de mig litre d’un sol ús a les cafeteries de personal. D’aquesta manera, l’hospital contribueix a reduir envasos d’aigua i aposta per la reutilització, promovent l’ús d’ampolles corporatives i reutilitzables.

Es calcula que si es substitueix per ampolles reutilitzables el consum d’ampolles d’aigua de mig litre, es redueix un volum de 220.000 ampolles cada any, el que correspon a una reducció de 2,2 tones d’envasos que s’eliminarien del circuit de reciclatge anual.