A l’informe es destaca un descens als delictes contra la integritat sexual i el tràfic de drogues. Per contra, les agressions sexuals amb penetració es dupliquen i els robatoris amb força es disparen un 89%

El Ministeri de l’Interior ha publicat aquesta setmana el Balanç de Criminalitat del tercer trimestre de 2022. Segons les dades, el nombre d’infraccions penals a Badalona entre gener i setembre de 2022 se situa per sota de la mitjana de les dades de Catalunya i de les principals ciutats de la província de Barcelona en aquest mateix període.

El Balanç de Criminalitat indica que durant els anys 2020 i 2021 es va produir un important descens de les xifres de criminalitat a tot l’Estat, a conseqüència de les condicions derivades de la pandèmia causada per la COVID-19. 

Augmenten les agressions sexuals amb penetració i els robatoris amb força a domicilis i establiments

Les xifres constaten una pujada del 54,5% respecte a 2021 pel que fa a agressions sexuals amb penetració, un augment del 30,6% en robatoris amb violència i intimidació, del 45,7% en robatoris amb força a domicilis o d’un 89% a domicilis, establiments i altres instal·lacions. Sobre aquestes últimes dades, des de l’Ajuntament s’afirma que «es deuen a grups especialitzats en robatoris que han estat molt actius durant el primer semestre de l’any i que tant Guàrdia Urbana com Mossos d’Esquadra estan treballant per desarticular», amb detencions vinculades amb aquests delictes ja efectuades.

La seguretat en el punt de mira

Segons l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, “l’aposta per la seguretat del Govern local és ferma. Durant el darrer any hem incorporat 21 agents de policia i el proper mes de gener anirà a l’Escola de Policia una nova promoció de 32 agents. Tanmateix lamentem que el govern anterior deixés perdre tota una promoció de 26 agents el gener de 2021”.

«L’aposta per la seguretat del Govern local és ferma»

Rubén Guijarro, alcalde de Badalona

El president del Grup Municipal del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha compartit a les seves xarxes algunes de les dades i ha destacat que «la seguridad de los vecinos volverá a ser mi prioridad«.

«La seguridad de los vecinos volverá a ser mi prioridad»

Xavier García Albiol, president PP de Badalona

🔘 L’informe es pot consultar a: https://www.interior.gob.es/opencms/export/sites/default/.galleries/galeria-de-prensa/documentos-y-multimedia/balances-e-informes/2022/Balance-de-Criminalidad.-Tercer-Trimestre-2022.pdf