El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posarà en marxa demà divendres 2 de desembre, a partir de les 15.00 h de la tarda, el dispositiu especial de circulació, ordenació i regulació del trànsit amb motiu del pont de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest dispositiu estarà vigent fins a les 24 hores de diumenge 11 de desembre.

El director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha demanat “màxima prudència a la carretera en aquests 11 dies, i especialment en la mobilitat interna a les destinacions d’oci i sobretot a les tardes. Volem que tothom torni sense danys”.

El titular de Trànsit ha destacat que “ha estat un mes de novembre nefast i tràgic quant a la sinistralitat viària mortal a Catalunya i no es pot abaixar la guàrdia durant aquest pont de desembre”. D’altra banda, Lamiel ha explicat que «en aquesta operació especial es difondran gràfiques de les retencions perquè els usuaris puguin planificar millor els seus desplaçaments”.

Enguany, atès que ambdós dies festius coincideixen en dimarts i dijous i davant la llargada del pont, l’operació especial de trànsit es divideix en dues fases:

  1. Una primera part del 2 al 6 de desembre
  2. Una segona del 7 a l’11 de desembre

Durant la primera fase del pont hi haurà una mobilitat de sortida de 470.000 vehicles des de l’àrea metropolitana de Barcelona, entre les 15 h de divendres 2 i les 15 h de dissabte 3 de desembre. Pel que fa al retorn, està previst que es concentri principalment el dimarts 6 de desembre, entre les 12 i les 24 hores, i s’estima que es mobilitzin 240.000 vehicles.

Quant a la segona part del pont, la previsió de sortida és de 420.000 vehicles entre les 15 h de dimecres 7 i les 15 h de dijous 8 de desembre, des de la zona d’influència de la capital catalana, amb la tornada concentrada diumenge 11, amb una estimació de 250.000 vehicles.

🔘 FONT: Servei Català de Trànsit / 📷 FOTO: BDNDigital