Al voltant de l’arbre s’aplegaran, fins a finals de festes, bons desitjos de professionals i ciutadania relacionats amb la salut

Badalona Serveis Assistencials (BSA) durà a terme un seguit d’activitats nadalenques en el marc de la commemoració del 90 aniversari de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB). Les activitats previstes es donaran a conèixer aquest dimecres 30 de novembre, a les 19 hores, durant l’encesa d’un arbre dels desitjos que s’instal·larà al Jardí de Ca l’Amigó.

L’acte es durà a terme amb la col·laboració de professionals i usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària Bétula i de Teràpia ocupacional del Centre Sociosanitari El Carme, estarà obert a tothom i inclourà una degustació de xocolata i melindros. 

Hi intervindran l’alcalde de Badalona i president del Consell d’Administració de BSA, Rubén Guijarro; la  4a tinenta d’alcaldia, regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut i vicepresidenta del Consell d’Administració de BSA, Teresa González; i la gerenta de BSA, la doctora Pilar Otermin. 

“Fem gran l’Hospital” i fem créixer els nostres desitjos 

Les persones que treballen a BSA són les primeres a qui s’ha convidat a proposar desitjos a penjar al voltant de l’arbre, una crida que s’estrendrà a entitats i a la ciutadania que participi de les activitats. Per fer-los créixer simbòlicament, una selecció dels desitjos recollits es dipositarà a la primera pedra de les obres d’ampliació i reforma de l’HMB, que es preveu que comencin al 2024 i que suposaran sumar dues plantes a un segment de l’edifici. Un creixement que farà que tot l’hospital passi a tenir quatre plantes.  

Les persones que col·laborin en la iniciativa podran aconseguir (a partir del 13 de desembre, dia de Santa Llúcia -que tradicionalment ha marcat l’inici del període nadalenc-, i fins a exhaurir-ne existències) un sobret de llavors de sàlvia, una planta coneguda, pel seu nom derivat del llatí, com a planta saludable o que cura.  

Amb aquest obsequi, BSA vol recordar que l’HMB és la seva primera llavor, però sobretot agrair, amb un desig de salut en forma de planta medicinal, els bons desitjos rebuts. Les llavors han estat recollides per un col·lectiu d’economia social i solidària, sense afany de lucre, que treballa per a la recuperació i divulgació dels coneixements i usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals. 

🔘 FONT: Comunicació Badalona Serveis Assistencials