Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei de metro el proper cap de setmana de novembre i els tres primers del desembre, així com festius amb comerços oberts abans de Nadal per facilitar la mobilitat sostenible, ràpida i segura en les setmanes anteriors a les festes, en què es multipliquen les sortides per compres, lleure i visites. Així, el metro serà, un any més, l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques.

Reforços i horaris del metro

Per als diumenges i festius en què els comerços estan autoritzats a obrir les portes, és a dir, els dies 27 de novembre, 4, 8, 11 i 18 de desembre, així com demà dissabte i els tres primers dissabtes de desembre, l’oferta de servei es millorarà un 11,5% a la franja d’hora vall de la tarda (entre les 13 i les 17 hores) i un 12,6% a la franja d’hora punta de la tarda-vespre (entre les 17 i les 21 hores). Cal destacar l’augment de trens a les línies, especialment a l’L1 (la vermella) i l’L3 (la verda), el que comporta una millora de la freqüència de pas del 25% i del 33,3% respectivament. Les estacions més properes a la zones comercials també es reforçaran amb més personal d’atenció i de seguretat.

En quan a horaris, el dilluns 5 i el dimecres 7 de desembre, pel fet de ser vigílies de festiu, el servei es prestarà fins a les 2 de la matinada. Els dies 6 i 8 de desembre l’horari serà l’habitual d’un festiu i estarà obert, per tant, fins a la mitjanit.

D’altra banda, dissabte 24 de desembre, la vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà, com és habitual en aquesta data, a les 23 hores. El dia de Nadal el metro funcionarà de 5 del matí a 2 de la matinada, i per Sant Esteve el metro circularà fins a les 12 de la nit. 

Com és habitual, la nit de Cap d’Any, la que va del dissabte 31 de desembre al diumenge 1 de gener, el metro donarà servei de manera ininterrompuda.

🔘 FONT: TMB / 📷 FOTO: TMB