Fins a mig matí estarà poc o mig ennuvolat per núvols alts a la meitat sud i est del territori i hi haurà estrats baixos a punts de la depressió Central; a la resta estarà serè o poc ennuvolat. A partir de llavors la nuvolositat augmentarà, alhora que creixeran algunes nuvolades, i el cel quedarà entre poc i mig ennuvolat, o transitòriament molt ennuvolat al terç nord i altres punts del sector central del litoral i prelitoral. A banda, al vessant nord del Pirineu quedarà molt ennuvolat o cobert a partir de mig matí.

A partir de mig matí s’esperen ruixats al vessant nord del Pirineu. Durant les hores centrals del dia també se’n produiran al terç nord, altres punts del quadrant nord-est i del sector central del litoral i prelitoral. En general, la intensitat serà feble o moderada, i les quantitats de precipitació seran minses o poc abundants, si bé durant la tarda és possible que siguin forts i abundants a punts del quadrant nord-est. La cota de neu voltarà els 1.600 metres, si bé baixarà fins a 1.400 metres al vessant nord del Pirineu a partir de migdia. Localment, aniran acompanyats d’alguna tempesta i no es descarta que de calamarsa.

La temperatura quedarà lleugerament més baixa. La mínima en molts casos es donarà al final del dia.

La visibilitat serà bona fins a migdia, si bé fins a primera hora del matí hi haurà bancs de boira i boirina a punts de la depressió Central i de la vall de l’Ebre, i a partir de migdia quedarà regular o dolenta a zones de muntanya sobretot del terç nord. Independentment, a cotes altes i mitjanes del vessant nord quedarà dolenta a partir de mig matí.

Avís per situació meteorològica de perill per intensitat de pluja entre 12 i 18 h:
Els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta i de calamarsa.

🔘 FONT: Servei Meteorològic de Catalunya