El Sector del Transport de Viatgers de Barcelona podria fer una aturada de servei el dimarts, 29 de novembre de 10.30 h a 14 h amb concentracions davant de la Conselleria d’Educació i l’Autoritat Metropolitana del Transport (AMB).

Des de la FeSMC UGT de Catalunya es convoca aquesta concentració per tal de «reivindicar la disconformitat sobre el model de la contractació pública que s’està duent a terme amb els operadors i operadores i que afecta, de forma directa, a les condicions laborals de les persones treballadores i conseqüentment, empitjoren les condicions dels serveis».

Aquesta decisió s’ha pres per part de la UGT de Catalunya, únic sindicat convocant, per poder «defensar els drets de les persones treballadores i reivindicar una regulació en la contractació pública que les empreses estan realitzant. La defensa dels seus drets i de les seves condicions laborals depenen de les decisions que es prenguin en els organismes (només a l’AMB es representen 36 municipis a través del Consell Metropolità que el conformen 90 alcaldesses i alcaldes)», segons UGT.

«El deure de les administracions públiques és procurar per la qualitat del servei i no fer-la perillar. Dins aquestes obligacions, s’hi ha d’incloure la responsabilitat de vetllar pels drets dels treballadors i treballadores i també dels usuaris i regular, clarament, les condicions tècniques i econòmiques del servei», afirmen des del sindicat.

UGT comparteix un informe del síndic de greuges sobre “la falta de qualitat del servei de l’AMB en municipis del Baix Llobregat”, en el qual s’ha fet referència a les deficiències tant en l’àmbit contractual com de seguiment de la prestació del servei, d’entre altres.

Si no s’arriba a un acord, hi ha convocades concentracions davant la Conselleria d’Educació i la seu de l’AMB.

Possibles afectacions a Badalona

A la ciutat, les afectacions podrien estar marcades per una possible aturada total del servei de l’empresa TUSGSAL, segons fonts consultades per BDNDigital.

🔘 FONT: UGT / 📷 FOTO: AMB (Albert Canalejo)