L’arribada de la Fundació CIM-UPC a l’edifici de la CACI ja es troba més a prop de ser una realitat gràcies a la negociació pressupostària del grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat.

Les darreres hores, el grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Senat ha fet un pas important a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades. Entre aquestes, es troba la incorporació de 3M€ per a la creació de l’Espai CACI.

L’abril passat, l’Ajuntament de Badalona, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundació CIM-UPC van arribar a un acord per convertir l’antiga CACI en un centre d’investigació tecnològic, de docència universitària i formació professional, d’emprenedoria i un espai de fabricació digital obert a la ciutadania.

L’aportació dels 3M€ dels Pressupostos Generals de l’Estat s’afegeixen a la inversió de 3,5M€ que ja va aprovar l’Ajuntament de Badalona el juny passat i farà que el projecte de la CACI sigui una realitat.

«Portar la fundació CIM UPC permet donar un ús tecnològic a un edifici emblemàtic per a la nostra ciutat i impulsar, des de Badalona, diferents aplicacions de la tecnologia d’impressió 3D, que serà clau per la ciència en el futur».

Àlex Montornès, primer tinent d’alcalde de Badalona

Àlex Montornès, primer tinent d’alcalde de Badalona, ha valorat molt positivament la notícia: “Els darrers mesos hem treballat intensament per trobar el finançament per a la CACI amb converses amb la Generalitat i amb el grup parlamentari d’Esquerra Republicana al Parlament, al Congrés i al Senat. Portar la fundació CIM UPC permet donar un ús tecnològic a un edifici emblemàtic per a la nostra ciutat i impulsar, des de Badalona, diferents aplicacions de la tecnologia d’impressió 3D, que serà clau per la ciència en el futur”. Alhora, ha posat en valor que el projecte permetrà que la UPC s’implanti a la ciutat.

Els republicans badalonins destaquen la importància que té aquesta esmena, en tant que permetrà fer realitat el projecte. A més garantirà la col·laboració permanent entre la UPC, la Fundació CIM, Reactivació Badalona i l’Ajuntament de Badalona.

La Ley de Presupuestos Generales del Estado (LPGE) tot just comença a tramitar-se. Dijous està prevista la seva votació al Congrés, continuant el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre. Aquestes setmanes caldrà posar el focus en la negociació abans no es pugui donar per definitiu l’acord.

🔘 FONT: Grup Mpal. ERC Badalona / 📷 FOTO: Ajuntament de Badalona