Sota el títol Els professionals al centre, les persones l’objectiu, la Fundació Badalona Capaç organitza dijous 24 de novembre la I Jornada de Reflexió al voltant de la discapacitat al BCIN (Barcelona Centre Internacional de Negocis) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona.

L’acte, que s’adreça a professionals del sector, famílies i persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID), té com a objectiu posar en relleu la importància de les persones professionals com un component central del benestar de les persones amb DID. La competència, l’actitud, el benestar i el compromís de les persones professionals són absolutament essencials pel ple desenvolupament i la qualitat de vida de les persones amb DID i les seves famílies.

El programa de la jornada que s’iniciarà a les 9 h inclou taules rodones i conferències per reflexionar, compartir i avançar cap a la millora dels suports en comunitat. La primera de les taules “L’atenció centrada en la persona com a conseqüència natural de l’evolució de les persones i de la cultura organitzacional” està moderada per la consultora i formadora de l’Associació DIC. Social, Nuria Sanchez Palos, amb la participació d’entitats que han iniciat el procés.

La segona taula “Què esperen les persones amb DID i les famílies de l’equip professional?” està coordinada per Marga Cañadas, directora del Centro de Atención Temprana l’Alquería de Ricós de la Universitat Catòlica de Valencia i participaran persones usuàries i familiars de la Fundació Badalona Capaç.

Seguidament, Ramon Novell, cap del Servei de Discapacitat Intel·lectual en l’Institut Assistència Sanitària a Girona, moderarà la taula “El benestar de l’equip professional, peça clau”. I per últim, María Pellisera, professora de la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona (UdG), coordinarà la taula “El rol de l’equip professional en el suport personalitzat”.

A tall de resum i conclusions, Climent Giné Giné, professor Emèrit Universitat Ramon Llull, realitzarà la clausura de l’acte.

Un espai dedicat a les empreses que han acompanyat a Badalona Capaç

A la tarda se celebrarà la I Trobada d’empreses que comptarà amb la ponència en línia de Stefan Trömel, especialista Senior en DID a l’Organització Internacional del Treball (OIT) sobre “La discapacitat com un aspecte clau de la diversitat i la inclusió en les empreses”.

A més, tindrà lloc el lliurament de reconeixements a aquelles empreses compromeses amb la inclusió social que han col·laborat amb Badalona Capaç durant els seus 25 anys de trajectòria.

La Fundació

Des de la Fundació Badalona Capaç es vetlla per la inclusió i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. Treballen des del reconeixement individual de la persona, garantint els suports necessaris en el camí cap a la millora de la seva qualitat de vida, així com la de les serves respectives famílies, en la defensa dels seus drets i promoció de la ciutadania.

FONT: Fundació Badalona Capaç