Demà s’imposaràn restriccions per sequera a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, segons declaracions al matí de Catalunya Ràdio de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural Teresa Jordà. «No hi haurà talls d’aigua. Però la indústria, per exemple, tindrà una reducció del 5% en l’ús de l’aigua», «Hi haurà 26 comarques en alerta, 6,6 milions d’habitants», afirma Jordà.

L’Ajuntament de Badalona haurà de redactar i publicar les mesures que emprendrà per donar compliment a les limitacions i restriccions del Pla d’Emergència decretat per la Generalitat, ja que és aquesta administració la competent en la gestió, distribució i control de l’ús de l’aigua domèstica en l’àmbit del municipi. En aquest sentit, cal tenir present que les disposicions municipals poden preveure la intensificació de les limitacions generals de l’escenari d’alerta.

Recordem que aquestes restriccions no afecten a l’aigua de consum.

Escenari d’alerta

A partir de l’escenari d’alerta, la utilització d’aigua de xarxa queda restringida als casos següents:

· Reompliment parcial de piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació (només la quantitat mínima per compensar les pèrdues per evaporació i per realitzar les operacions de neteja per garantir la qualitat sanitària de l’aigua).

· Primer ompliment de piscines de nova construcció.

· En centres educatius, l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany dels infants.

Les reserves d’aigua a data d’avui a Cataluna son d’un 33%.