Ho denuncia el Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de la ciutat: la Unió Europea ha penalitzat Badalona amb una reducció de 380.000 euros, d’un total 1,9M d’euros, per no executar els projectes aprovats amb els fons Next Generation. Concretament, es tracta d’una disminució del 20% de l’import destinat a la implantació de la Zona de Baixes Emissions per la demora en la licitació del projecte que s’havia de fer abans del 15 de juny de 2022. Davant d’aquesta situació, Xavier García Albiol assegura que “Badalona està en mans d’uns autèntics incompetents que no tan sols han estat incapaços d’aconseguir noves inversions si no que ni tan sols són capaços de gestionar els que ja vam deixar treballats i aprovats”.

«Badalona està en mans d’uns autèntics incompetents que no tan sols han estat incapaços d’aconseguir noves inversions si no que ni tan sols són capaços de gestionar els que ja vam deixar treballats i aprovats».

Xavier García Albiol

Segons informa el Grup Municipal, a més del projecte de la ZBE, durant l’alcaldia de García Albiol es va deixar treballat i preparat un altre sobre modernització i digitalització de l’Administració pública, que també va ser aprovat més tard amb una inversió de 830.000 euros. En canvi, els dos projectes que ha presentat l’actual govern municipal, per a la piscina del Centre i per pavellons esportius, han estat de moment rebutjats. García Albiol assegura que “ja no els hi demanem que tinguin projecte de ciutat perquè ha quedat demostrat que no en tenen, només els hi demanem que continuïn allò que els hi vam deixar treballat i aprovat”. “Badalona no pot continuar perdent oportunitats com ho està fent ara, al 2023 haurem de recuperar tot allò que es govern està desaprofitant i que acaba provocant una menor inversió a la ciutat”, conclou.